199 kroner for internet i Thailand

august 4, 2014 0 Af Halfdan

Jeg har brugt de sidste 2 uger på at rejse rundt i Thailand.

Jeg startede med min kæreste i Bangkok, rykkede videre til Chiang Mai og har brugt de sidste dage på at slappe af på Ko Lanta. En flot tur i et flot land med fantastisk venlige thaiere, stærk mad og en på opleveren i en helt anden kultur. 

IMG_20140804_155701

Men Thailand er langt væk og mit eget SIM-kort var naturligvis ikke meget til. Dette var vejskiltene og befolkningen oftest heller ikke, da ingen af de to var stærke på engelsk. Derfor havde jeg her brug for min mobil i højere grad end normalt. Jeg skulle bruge internet.

Løsningen var at købe et par ”traveller-SIM-kort” nede i 7-11 – eller, bare SIM-kort. Jeg kunne forstå på et par venner i Thailand at mange faktiske thaiere også bare bruger disse optakningskort frem for et abonnement der trækker hver måned, som vi er vant til det i Danmark.

Jeg betalte 199 baht pr. Kort og købte 2. Faktisk er jeg ikke helt sikker på hvor meget internet jeg har fået med sådan et enkelt SIM-kort, men det første holdte i 7 dage og det andet har jeg først lige taget i brug nu. SIM-kortet og dataen på kortet har også været brugt ganske moderat – fortrinsvis til Google Maps, mail for lige at finde billetter og kvitteringer og des lignende. Men det har virket og vi er kommet frem og tilbage som vi gerne ville det.

Det er første gang, jeg prøver at købe et SIM-kort på en rejse og bruge dette som data i et andet land – og jeg kommer aldrig til at gøre andet.

Det at have internet, bare Google Maps og min e-mail ved hånden, er en ENORM hjælp. Vi kan finde rundt på vores scootere, finde information om toge og endda tage en handy lille oversættelse, skulle det blive nødvendigt.

Og 199 bagt, der har holdt en uge, svarer til lidt under 40 kroner – bare lige for at sætte tingene lidt i perspektiv ifht. Hvad det ville koste at bruge mit danske SIM-kort hernede.

Jeg skal til Østrig og Spanien senere på året og jeg har alle planer om at lave samme trick der, således at jeg overalt har adgang til internettet – også selvom jeg måske ikke lige sidder hjemme i haven i København.

Tippet er herved sendt videre. 🙂

Mangler du internet i Danmark, kan d tage et kig på Billigtbredbåndsguide.dk, hvor du finder en prissammenligning med alle bredbåndsudbydere og hvad det koster. Undertegnede har abonnement fra TDC, der dog er betalt af kærestens arbejdsplads.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
199 kroner for internet i Thailand, 5.0 out of 5 based on 1 rating
Kunne du lide indholdet?
Få tips, tricks og rabat: