Billeje – Find pris på leje af bil (fra 78 kr.)

En bil giver mulighed for at nyde ferien i et andet land eller anden landsdel fuldt ud. På trvl.dk har du mulighed for at søge efter billeje hos samtlige større biludlejningsfirmaer på én gang – vi har samlet alle selskaberne i én søgemaskine, så du ikke behøver at lede på flere forskellige sider.

Brug formlen herunder til at leje en bil på din næste rejse:

[trvlboks]

Jeg har på denne side lavet en større guide til, hvad du skal være opmærksom på,når du skal ud at leje en bil. Jeg kommer ind på bl.a. forsikring, kilometertal og hvordan du kan spare penge ved at booke din bil i god tid forud for rejsen. Billeje er slet ikke et så kompliceret felt, som mange personer gør det til – det kan du læse mere om herunder.

Prisen på billeje

Hvad prisen for billeje er afhænger af, hvor i verden du er, og hvornår du bestiller billejen. Men jeg kommer alligevel gerne med et bud på, hvad du cirka skal betale i pris rundt omkring i verden:

Billeje i USA:
Skal du bare have “en eller anden bil” starter priserne ved omkring $ 30-40 om dagen, svarende til cirka 200 kroner. Hvis du vil have en rigtig amerikansk bil, som fx en Dodge Viper eller Ford Mustang, skal du op at betale cirka 400 kroner om dagen for billeje eksklusive benzin, som du ydermere selv skal betale. I de fleste lufthavne kan du i USA leje bilen ved ankomst, men du kan spare mange penge ved at leje din bil i USA på forhånd gennem denne side – typisk 30 % eller mere.

Det er værd at nævne, at alle biler i USA som udgangspunkt både har automatgear og aircondition. Har du ikke kørt med automatgear før kan du i forbindelse med din billeje lige hurtigt blive lært op på 10 minutter – det er mere anderledes end manuelle gear, end de fleste forestiller sig.

Billeje i Europa:
Priserne svinger meget i Europa al efter hvor du ønsker at leje en bil. Lande som Portugal og Spanien koster meget lidt, og du kan finde biler til ned for omkring 50 kroner om dagen. Lidt dyrere er det i Frankrig og Grækenland, hvor priserne starter ved cirka 100-150 kroner om dagen. Danmark, Sverige og Norge koster fra 200 kroner og op for de billiste modeller.

Husk at læse afsnittet længere nede om, hvordan du kan spare op til 30 % af din billeje ved at bestille den i ordentlig tid fremfor når du ankommer.

Prisen for billeje er sjældent til forhandling, da du handler med store internationale organisationer. Du kan dog spare penge ved at vælge en mindre bil og ved selv at tage mere ansvar i tilfælde af en ulykke.

Ved at bruge formularen øverst i dette indlæg kan du sammenligne priser på billeje på tværs af anerkendte biludlejningsfirmaer såsom Hertz, Avis, Budget, Europcar, Sixt og Alamo. Du kan vælge den billigste billeje eller den med de mest gunstige omstændigheder ellers.

Husk forsikring, når du lejer en bil

4 gule taxaer i new york

Taxa er dyrt længden.

Det vigtigste punkt – også vigtigere end prisen – ved billeje er forsikringsforholdene. Hvordan er bilen forsikret? Og hvor stor er din selvrisiko? Hvordan er fordelingen i det hele taget, hvis der skulle ske et uheld? Må du overhovedet selv køre bilen?

Du skal lede efter billeje med følgende forsikringsforhold:

  • Både ansvarsforsikret og kaskoforsikret.
  • En selvrisiko på cirka samme beløb, som lejeaftalen samlet kommer til at koste dig, eller det dobbelte heraf.
  • Du skal selv have lov til at køre bilen. Rejser du med en kæreste, mand eller kone, sørg da for, at I begge har ret til at køre bilen. Lejer du en bil i fx Marokko er det normalt, at du skal have en lokal chauffør, og at forsikringen slet ikke dækker, hvis du selv kører bilen.

Forsikringsvilkårene vil altid stå nedskrevet i den billeje-aftale, du skal underskrive (enten digitalt eller analogt). Læs dem godt igennem og sørg for, at du kan acceptere dem. At selvrisikoen er til at betale, at bilen både er ansvars- og kaskoforsikret og at både du og din rejsepartner har ret til at køre bilen er de tre vigtigste forhold at tage forhold til.

Du kan ved flere biludlejningsfirmaer tegne en udvidet forsikring til bilen, hvorledes selvrisikoen helt bortfalder eller i hvert fald bliver væsentligt mindre, hvis der skulle ske noget.

Udgangspunktet for en ferie og for billeje er naturligvis, at der ikke sker noget – men det betaler sig at have godt styr på forsikringsforholdene, hvis uheldet alligevel er ude!

Checkliste til lejeaftalen

checkliste over din billeje

Herunder en lille checkliste, du med fordel kan køre igennem, når du skal til at leje en bil:

  • Bilen er både kaskoforsikret og ansvarsforsikret. Som forklaret herover.
  • Bilen er også tyveriforsikret.
  • Du må køre frie kilometer. Du skal sørge for – med mindre, du virkeligt ved, hvad du skal og især ikke skal med bilen – at der følger frie kilometer med bilen. På denne måde betaler du selv benzin, men du må køre lige så tosset i bilen, som du har lyst, i hele lejeperioden.
  • Lufthavnsskatter og lokale gebyrer er inklusive i prisen.
  • Du kan annullere aftalen enten gratis eller for et lavt gebyr.

Noget, du også bør overveje, er at få en GPS inklusive i prisen.
Hos alle biludlejningsfirmaer kan du for et mindre mergebyr, typisk et par hundrede kroner samlet, også leje en GPS i bilen. Hos andre er GPS’en inklusive.

Med GPS’en kan du nemt finde rundt i landet, du er ankommet til, i den nye bil. GPS’en vil lade dig få det maksimale ud af ferien – det er langt sjovere at taste en destination ind på et kort end at sidde og rode med kortet på passagersæddet.

Du kan også overveje, om du kan bruge din smartphone som GPS. Dette skulle være tilfældet, såfremt du kan lagre kortene lokalt på din smartphone (hvilket typisk fylder en til to gigabyte, alt afhængigt af, hvor du skal hen), så du ikke skal downloade dem hen ad vejen. Sidstnævnte er hvordan bl.a. Google Maps og Apple Maps virker. Det er meget dyrt at downloade data på din smartphone i udlandet, og denne løsning bør derfor undgås som udgangspunkt.

Lej din bil i god tid og spar penge

Der er forskel i prisen på en rejse alt afhængigt af, om du bestiller to dage før eller to måneder før. Sådan er det også med billeje.

Du kan typisk spare op til 30 % ved at leje din bil i god tid. Brug formularen øverst i dette indlæg til at leje din bil allerede nu, så du har den, til når du skal afsted. Så er der styr på sagerne allerede nu. 🙂

Du kan ved de fleste selskaber senest leje en bil 1-7 dage før du skal afsted. Du kan selvfølgeligt også bare tage chancen og tage hen til et af de mange forskellige biludlejningsbureauer, når du er landet i lufthavnen – men det kommer til at stå dig i mange penge, da prisen på billeje ved disse boder er mange ti-procenter højere end hvad du ellers kan finde på nettet ved hjælp af bl.a. vores formular her på siden.

FAQ om billeje

Hvad sker der, hvis mit fly bliver forsinket?

Herunder en række spørgsmål, du som førstegangs-billejer kunne tænkes at have en vis interesse i at få besvaret. Du kan få udbygget FAQ’en ved at skrive en kommentar til indlægget herunder.

Kan jeg også leje et barnesæde?

Hos alle større biludlejningsfirmaer, hvilket er hvad vi her formidler kontakt til, kan du for et ekstra beløb leje et barnesæde eller en autostol til bilen. Det er i de fleste lande, Danmark inklusive, et lovkrav for at køre rundt med børn i bilen.

Hvem betaler benzin?

Du får altid en bil med halv eller hel fuld tank. Hos nogle firmaer forventes det, at du leverer bilen i samme stand, mens du kan levere en tom bil hos andre. Benzinen, du har brug for under din billeje, skal du selv betale.

Hvad betyder fri kilometer?

Du må køre lige så langt i bilen som du har lyst. Du skal dog stadig selv betale benzin og evt. olie. I Danmark er billejen ofte begrænset til fx 50 eller 100 kilometer om dagen. Dette vil altid stå i kontraktvilkårene.

Må min kæreste / kone / mand køre bilen?

Som udgangspunkt er det kun personen, på lejekontrakten, der må køre bilen. Kører en anden end personen på lejekontrakten bilen vil man komme i problemer med forsikringen, skulle der gå hen og ske et uheld. Flere personer kan få lov til at køre bilen, hvis man får det nedskrevet på lejekontrakten, således at også den anden person indgår under forsikringsvilkårerne.

Må jeg køre på tværs af grænser?

Oftest, ja. Det vil stå i din kontrakt. Vær opmærksom på især i USA, om du må køre rundt i andre stater med din lejede bil og hvad dette betyder for forsikringsforholdene.

Hvad er betingelserne for at leje en bil?

USA: Du skal ofte være minimum 21 år. Dit kørekort skal være på engelsk. Har du kun et dansk kørekort, kan du få lavet en engelsk version hos kommunen eller den lokale politistation.

Europa: Du skal oftest have minimum 1 års erfaring med at sidde bag rettet. Nogle steder skal du være 23 år, mens du andre steder skal betale en højere forsikringspræmie, hvis du er under fx 25 år.

Altid: Du skal have et internationalt anvendeligt kreditkort såsom Mastercard, VISA eller VISA/Dankort.

Har du et par års erfaring med at køre bil, og er du over 21 år, kan du i langt de fleste af verdens lande altid leje en bil til en billig pris.

Hvad sker der, hvis mit fly bliver forsinket?

Du kan, når du bestiller billeje eller efterfølgende, indtaste dit flynummer. Herefter sørger biludlejeren for at holde øje med dit fly og kører altså ikke væk med bilen, selv hvis dit fly skulle blive en time eller to forsinket. Hvis du først bestiller fly efter at have bestilt billeje, kan du sende dit flynummer efterfølgende til biludlejningsfirmaet for at opnå samme sikring.

Har du spørgsmål eller kommentarer til billeje, eller de i denne tekst omtalte emner? Smid endeligt en kommentar herunder, tak!
Skrevet af Halfdan Timm.

Kunne du lide indholdet?
Få tips, tricks og rabat:
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 2.5/5 (4 votes cast)
Billeje - Find pris på leje af bil (fra 78 kr.), 2.5 out of 5 based on 4 ratings