Skitøj til børn

Skitøj til børn

februar 15, 2013 0 Af Halfdan

Det er ikke billigt at klæde poderne på til en skiferie – og det er svært, fordi at de ikke har megen erfaring med skitøj og derfor ikke ved, hvad der passer dem godt. Men det er ikke desto mindre muligt. I den her guide kigger vi på, hvordan det bliver lidt nemmere at købe skitøj til børn.

Du kan bl.a. finde skitøj til børn hos følgende danske webshops:

[liste]

Skijakker og skibukser til børn

Vigtigst er det at købe henholdsvis en skijakke og et par skibukser til børnene.

Hvad der gælder for normale skijakker- og bukser gælder også, når de er til børnene. Tøjet skal være åndbart, vandafvisende, vindafvisende og gerne isolerende, så det samtidigt også holder på varmen. For børn er det vigtigere end for voksne, at tøjet er isolerende, da børnene ikke har lige så nemt ved at holde varmen.

Vær opmærksom på, at børnene også skal have en form for skiundertøj.

Hverken skiundertøjet, skijakken eller skibukserne ikke må have noget at gøre med bomuld. Bomuld er alt andet end svedtransporterende og er ringe til skiftende temperaturforhold, som man ellers vil blive udsat for på en skiferie. Bomuld har intet at gøre på en skiferie. Heller ikke på dine sokker.

Vær opmærksom på, at mærker såsom Salomon og Peak Performance koster mere end de no-name-brands, du kan finde i supermarkedet og online, af gode grunde. Skitøjet er slet og ret bedre. Mere vandafvisende, bedre isoleret og mere holdbart. Det kan sjældent betale sig at vælge den billigste model i den sidste ende.

Ekstra udstyr

Udover en skijakke og et par skibukser skal børnene også have fat i noget ekstraudstyr:

  • Skihandsker – gode skihandsker holder hænderne varme, men tillader bevægelighed til at styre skistavene.
  • Skihjelm – et sted, du ikke må spare, er skihjelmen til dit barn. Børn falder, og de falder ofte, så vælg en hjelm, der kan klare det. Hjelmen skal sidde tæt på hovedet, dog uden at klemme. Sørg for at der i hjelmen er plads til et par full-face-skibriller.
  • Skibriller – netop brillerne skal være full-face (i modsætning til de solbrille-lignende modeller) og beskytte mod såvel sne som solens stråler. Vælg gerne polariserede og fotokromatiske skibriller for den bedste tur ned ad pisten.
et barn med en rød skihjelm og polariserede skibriller

Gå ikke ned på udstyr – i hvert fald ikke på hjelmen.

Det er vigtigt med både skihandsker-, hjelm- og briller, at de sidder tæt. Kan de uden problemer rykkes rundt på hoved og hænder vil de irritere, når man står på selve skiene, og de vil samtidigt ikke beskytte særligt godt. Forestil dig, at du er i en forlystelsespark og bliver spændt fast til rutsjebanen – skihjelmen skal sidde lige så tæt, som du plejer her at blive fastspændt.

Køb udenfor sæsonen og spar penge

Der er stor forskel på priserne i forhold til at købe børne-skitøj i december, januar og februar og så tilsvarende at gøre det i løbet af resten af året. Mens skisæsonen er på sit højeste og det halve Danmark rejser ud er priserne højere, end når skibutikkerne ingenting sælger og bare gerne vil af med lidt af deres lager. Du kan ofte spare 20-40 % ved at købe dit skitøj udenfor sæson.

Læs mere om skitøj til børn hos Skiferietips.dk.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Kunne du lide indholdet?
Få tips, tricks og rabat: