3 destinationer du bør besøge i Mexico

3 destinationer du bør besøge i Mexico

juli 31, 2018 0 Af Halfdan

Mexico er en populær rejsedestination, når man ønsker at rejse lidt længere væk. Det er populært at rejse til Mexico med familien, kæresten og vennerne – lige hvad man har lyst til. Mexico er ydermere en populær destination for backpackere, som rejser rundt for at opleve forskellige steder. Vi bringer her 3 bud på destinationer, man bør lægge vejen forbi, når man rejser til Mexico. 

Turen går til Oaxaca, Mexico

Oaxaca er en delstat i Mexico, hvor også hovedstaden hedder Oaxaca. Det er den femtestørste stat i Mexico, og staten befinder sig i bjergkæderne Sierra Madre Sur og Sierra Madre Oriental – og har desuden Stillehavet syd for sig. Det er særligt et populært rejsemål for backpackere, der rejser rundt i Mexico.
Populært at opleve i Oaxaca er Monte Albán, som er et stort arkæologisk område, der vidner om Zapotekernes storhed samt fald. Området har en helt særlig historie med sig om tiderne, hvor Zapoteker-folket blandt andet foretog menneskeofringer. Besøger man denne destination, bliver man derfor både beriget på kultur og historiefronten.

San Cristóbal de las Casas

Denne destination omtales som oftest blot som San Cristóbal, som den også oprindeligt er grundlagt. Den anden del ’de las Casas’ blev først tilføjet senere hen, son ære for Bartolomé de Casas, som var en spansk præst, der kæmpede for indianernes rettigheder.
San Cristóbal er kendt for kolonitidens tydelige præg på byen, blandt andet ved arkitektur ved kirken Templo de Santo Domingo.

Ydermere er det værd at nævne, at den danske Frans Blom boede i byen fra 1950 og frem til sin død. Sammen med sin kone, grundlagde Frans Blom ’Na Bolom’ kulturcenteret.

Chichen Itza

Chichen Itza er en ruinby, som giver et enestående syn og følelse af historie og kultur. Hele to kulturepoker har nemlig sat sit præg på byen, heraf Mayaerne fra 600-900-tallet efterfulgt af Itzáfolket, som var i byen frem til 1400 tallet. I 1800 tallet ’fandt’ man byen igen – og her i 2007 blev Chichen Itza udnævnt som værende et af Verdens 7 Vidundere. Byen byder på forskellige ’rester’ af byen, som for eksempel Kukulcáns Pyramide, som du sikkert har hørt om. Pyramiden byder på fascinerende arkitektur, foruden astrologi og geometri. Pyramiden bringer nemlig slangehoved, som på to dage om året, kaster en skygge hele vejen ned over pyramiden, som en kæmpe slange.

Værd at huske på

Mexico byder på andre kulturer end man er vant til i Danmark. Det kan medføre, at man får lyst til at tage billeder, for at forevige forskellige øjeblikke. Dog skal man have respekt for andre kulturer, og sikre sig med dem, at det er ok, at man tager billeder. For eksempel bliver der taget et hav af billeder ved Chichen Itza, hvilket er ok og fuldt acceptabelt. Derimod bør man være mere påpasselig, når det kommer til Oaxaca, hvor kirker for eksempel byder på hønseofringer, som man forståeligt gerne vil have et billede af – det er dog ikke tilladt, og dét bør man respektere. Derfor er det altid en god idé at spørge, før man tager billeder, så man er på den sikre side.

Indblik i kulturen

Man kan sagtens få en god fornemmelse af forskellige kulturer, når man bare rejser rundt ved for eksempel vores 3 nævnte destinationer. Dog er vores råd, at man taler med indbyggerne. De er som oftest meget gæstfri, og hvis man er heldig, kan man få lov til at deltage i nogle af deres ritualer. Det er yderst vigtigt, at man udviser respekt – og for eksempel tier stille, hvis man skal være stille. Det er respektløst at grine, selvom deres ritualer som hønseofringer, kan få det frem i en. Udvis respekt for at opnå den største indsigt i den mexicanske kultur og historier. God rejse!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Kunne du lide indholdet?
Få tips, tricks og rabat: