3 sydamerikanske steder som du ikke må glippe!

3 sydamerikanske steder som du ikke må glippe!

december 3, 2017 0 Af Halfdan

Det amerikanske kontinent er meget mere end Burgere, fastfood og USA.  Mange glemmer det sydlige Amerika når de skal rejseoversøisk, men det er en skam da det indeholder fantastiske kulturskatte, uspoleret natur og pulserende storbyliv. Her kommer nogle tips til, hvorfor du skal rejse til Sydamerika.

Praktiske foranstaltninger

Inden enhver afrejse er der altid nogle praktiske ting som man gerne vil have ordnet. Det kan være man lige vil nå at gøre huset rent, så det ikke er et møgbeskidt hjem der venter, når ferien er forbi.  Derudover kan det også være en god idé at få ordnet nogle ting, der har mere at gøre med det specifikke rejsemål man skal til. Selvom man er dansk statsborger, kræves der i nogle lande visum, hvilket er noget man søge i god tid. Ligesådan, hvis man skal besøge bestemte steder eller naturreservater kræver det, at man har tilladelse. Eksempelvis, er der begrænsning for, hvor mange der kan få lov til at besøge Galapagosøerne.  Hvis man har et kæledyr som skal med på rejsen, så det ofte påkrævet at dyret har gyldig legitimation, navneskilt og de rigtige vaccinationer. Få mere information omkring hundetegn her.

Machu Pichu

Machu pichu ligger i den sydlige del af  Peru langt oppe i Andesbjergene og er en by fra Inkaernes tid, hvorfor det er en gammel indianerruin. Grunden til den er så velbevaret er dens beliggenhed, hvorfor de spanske erobrere overså den.  Den ligger i flere tusinde meters højde på en bjergskråning og det er stadigvæk den dag i dag, svært for ingeniører at forstå, hvordan inkaerne kunne lave så gennemført et bygningsværk med de midler, som der var til rådighed.  Machu Pichu er et af verdens 7 vidundere og må ikke gå din næse forbi, hvis du skal til Sydamerika.

 

Rio de Janeiro

Rio de Janeiro er en by beliggende ud til Atlanterhavet og er måske den storby i verden, som har det flotteste sceneri.  Byen er mest kendt for sine to strande Copacabana og Ipanema samt Kristus statuen, som skuer udover byen fra en bjergtop. Rio de Janeiro har mange andre seværdigheder, men specielt i februar måned til det årlige karneval blive byen forvandlet til et virvar af, sambarytmer og kostumer.

 

Galapagos

Cirka 1000 km. fra Ecuadors kyst ligger en lille øgruppe kaldet Galapagosøerne. De er mest kendt for at være ophav til Charles Darwins revolutionsteori omkring arternes oprindelse. Her påviste han, at arterne tilpassede sig de deres omgivelser. Derudover er Galapagosøerne et sandt paradis. Her står tiden stille og befolkningen lever et stille og roligt liv i et tempo, som får en lille midtjysk by til at se travl ud. Foruden de uspolerede hvide sandstrande er det også et mekka for dykning og snorkling, hvor man kan møde alverdens dyr i det krystalklare vand.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Kunne du lide indholdet?
Få tips, tricks og rabat: