Disse ø-grupper bør du udforske

Disse ø-grupper bør du udforske

februar 16, 2018 0 Af Halfdan

Der findes et hav af ø-grupper i verden, der alle har individuelle karakteristika, og som kan tilbyde oplevelser, der slet ikke ligner hinanden. Der er noget særligt over at rejse til en ø-gruppe, da miljøet og de naturlige omgivelser på øer er anderledes end på et fastland. I Danmark har vi den helt særlige ø, Bornholm, men også på Samsø, Læsø og Fanø kan man opleve noget helt andet end på det danske fastland. Kigger man mod udlandet, vil disse oplevelser variere endnu mere. Du får en guide over de mest spektakulære ø-grupper, du bør udforske.

Maldiverne

Netop på grund af Maldivernes placering midt ude i ingenting i det store Indiske Ocean kan man opleve koncepter som ‘solferie’ og ‘afslapning’ taget til et helt nyt niveau. Her er strandene hvidere end hvidt og havet mere blå, end man har oplevet blå. Maldiverne kan sagtens betegnes som et lille paradis på jord, og en rejse til Maldiverne vil få energidepoterne fyldt helt op med sol og varme.

 

På Maldiverne findes der mange forskellige luksushoteller og resorts, der får almindelig luksus til at blegne ved siden af. Havet ud for øerne tillader dig at bade dagen lang, og det nok vil være for fristende at lade være. Tag dit snorkeludstyr med og vend blikket nedad for et fantastisk syn ud over de smukke koraller. Kig op og se en bagende sol på en klar, blå himmel – Maldiverne er absolut et besøg værd.

Antillerne

Antillerne er en fællesbetegnelse for flere øer, der er geografisk placeret syd for den amerikanske stat, Florida, og øst for de mellemamerikanske lande Guatemala, Honduras og Nicaragua. Antillerne omfatter de velkendte øer Cuba, Hispaniola, Puerto Rico og Jamaica. Egentlig er Antillerne delt op i ‘de store antiller’ og ‘de små antiller’, men lad os kigge lidt på de store antiller. Selvom Cuba og Jamaica er kendt for forskellige traditioner og – til dels – kulturer, er der mange fællestræk nemlig: Det spanske sprog og den spanske kultur og varme.

 

På Antillerne møder man et venligt folkesind og en livlighed og rytme, der er svær at finde andre steder. Frimodighed og begejstring er nok nogle af de ord, der kendetegner befolkningen på Antillerne, og det kan til dels skyldes, at vejret også stort set er varmt og solrigt. Øernes historie går langt tilbage men er også præget af en lang kolonitid, der særligt har påvirket den arkitektoniske stil på Antillerne. Hvis du er klar på et kulturelt, gastronomisk og afslappende spark bagi, er Antillerne den helt rigtige øgruppe at udforske for dig.

Jomfruøerne (Virgin Islands)

Ikke langt fra Antillerne finder man the Virgin Islands, eller Jomfruøerne, som de hedder på dansk. Virgin Islands er faktisk en del af de Små Antiller men er bedst kendt som Jomfruøerne. Måske kender du Jomfruøerne endnu bedre, hvis du hører navnet de Dansk-Vestindiske øer. Jomfruøerne er navnet på de forhenværende Vestindiske øer, som blandt andet har indgået i julekalenderen Nissernes Ø.

 

På Jomfruøerne finder man en masse smukke strande og levn fra kolonitiden, der står som monumenter på en mere dyster tid på de solrige øer. På St. Croix finder man flere byer, der har danske navne, netop fordi St. Croix har haft danske tilhørsforhold under slavetiden. På St. John finder man også lækre sandstrande med krystalklart, blåt vand, der har smukke palmer i ryggen. Den tropiske og lækre stemning er helt i top på Jomfruøerne, der har det bedste af det hele – historie og lækkert vejr.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Kunne du lide indholdet?
Få tips, tricks og rabat: