Ferieguide: Solcreme til ferien

Ferieguide: Solcreme til ferien

juli 26, 2016 0 Af Halfdan

Ferie er for mange lig med sommer, sol og masser af gode stunder og minder. Solens stråler gør rigtig mange gode ting ved ens krop. Her får vi vores D-vitaminer igennem, og det giver ligeledes en lækker og flot kulør. Desuden påstår nogle, at man generelt bliver et mere glad menneske ved at tilbringe tid udenfor og i solen. Men en gang imellem kan man være uheldig at få for meget sol, som kan resultere i,  at man bliver solbrændt eller i værste tilfælde får en første- eller andengradsforbrænding. Men dette kan selvfølgelig godt forhindres og forbygges, inden det ender så galt, nemlig med solcreme.

Der findes et hav af solcremer i forskellige former, farver og med forskellig faktorer. Mængden af faktor i en solcreme indikerer, hvor stor beskyttelsen er – jo højere faktor, desto mere beskyttende. Det store spørgsmål er så bare, hvilken solcreme skal man vælge, og hvor høj en faktor er nok til at beskytte? Mht. faktoren så er det meget individuelt, hvilken faktor man skal bruge. Det afhænger meget af ens hudtype, og og hvordan ens hud tager imod solen. Men man siger som tommelfingerregel, at hvis man starter med en faktor 30, så er man godt dækket ind. Så kan man altid regulere lidt løbende, når man har fået et indblik i, hvordan ens krop reagerer på solen.

Kvaliteten på en solcreme er ikke altid ens betydende med, at det er den dyreste, og ligesom alt andet så betaler man også mere for et anerkendt mærke, når man snakker om solcremer. Hvis man er i tvivl om, hvilken solcreme man skal købe frem for de andre, så bør man læse denne solcreme test, der sammenligner et stort udpluk af solcremer.

Solcreme på skiferien?

Mange tror, at det kun er nødvendigt at medbringesolcremen, hvis man skal på badeferie, eksempelvis til Mallorca eller Thailand, som er nogen af danskernes favoritdestinationer. Her ligger man oftest ved poolen eller på stranden i badetøj hele dagen og tager intensivt imod solens stråler. Selvom man befinder sig et sted med rigtig meget sne og måske minusgrader, så skal man stadig huske solcremen. For solens stråler kan stadig være meget stærke, og da man jo som oftest er oppe i bjergene, når man er på skiferie, så er man også det tættere på solen, som gør det endnu mere indlysende, at solcremen skal huskes. Med andre ord så skal solcremen altid pakkes ned, når man tager på ferie.

Vandfaste solcremer

Der findes efterhånden rigtig mange solcremer, som er vandfaste, og det kan være utrolig praktisk, hvis man bader meget. Når man benytter sig af vandfast solcreme, så betyder det i langt de fleste tilfælde ikke, at man kun kan nøjes med at smøre et lag på om morgenen og så bade hele dagen og forvente, at solcremen stadig er beskyttende. Husk derfor at smøre dig ind flere gange i løbet af dagen, også selv om du benytter en vandfast solcreme.

Allergivenlige solcremer

Næsten hver tredje dansker lider af enten den ene eller anden form for allergi. Især farvestoffer og parfume findes i mange solcremer, der gør den mere indbydende både at se på og dufte til. Men i og med at flere og flere prioriterer at betale lidt ekstra og vælger en allergivenlig solcreme, uden parfume og parabener, så har også flere af producenterne fokus på det, og derfor kan du også finde mange af den salgs.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Kunne du lide indholdet?
Få tips, tricks og rabat: