Ønsker du et vægttab inden strandferien? Så læs med her

Ønsker du et vægttab inden strandferien? Så læs med her

maj 29, 2019 0 Af Halfdan

Sommeren nærmer sig, og nytårsforsættet er igen blevet udskudt til næste år. Vi guider dig til, hvordan du kan blive tonet og lækker inden strandferien til sommer!

Mad versus træning

Der er mange som går i troen om, at hård træning kan få selv den mest stillesiddende krop, i en form så man ligner de forskellige bodybuildere som fylder på Instagram. Det er desværre ikke helt korrekt, da kosten betyder væsentligt mere, end træning gør. Det er dermed ikke sagt, at du kan droppe træningen, hvis du ønsker at tabe dig og/eller få en tonet krop.  

Man siger at kosten vægter 70 procent af ens vægttab, mens træning er 30 procent. Man skal tænke på træning som en måde at tone og tilskynde kroppen til dit mål. Når du har fået inkorporeret en sund og varieret kost og regelmæssig motion, er du allerede godt på vej. Det kan også hjælpe, hvis du tænker over dit kalorieindtag. Mange mennesker går rundt i god tro, om at så længe maden er grøn, må den være sund. Men ligegyldigt hvor sund maden er, handler det om mængden af kalorier som du får ind.

Et godt eksempel til skjulte kalorier er drikkevarer, som for eksempel en kaffe latte. En kaffe latte på sødmælk indeholder 120 kalorier, mens en kaffe latte på letmælk indeholder 90 kalorier. Den optimale kop kaffe, for dig som ønsker at tabe lidt på sidebenene, er den helt sorte kaffe, som svarer til 0 kalorier. Hvis du går og hungrer efter en kaffe latte, kan et godt alternativ være cafe latte på skummetmælk som indeholder 65 kalorier pr. kop.

Omlæg din kost

Det er så her du bliver nødt til at være mere kritisk omkring: 1. hvad du putter i munden, og 2. mængden af mad du putter i munden. Selvfølgelig skal du også holde øje med dit kalorieindtag i forhold til drikkevarer. Men det handler mest om at udskifte sodavand med vand og at drikke sort kaffe i stedet for kaffe latte. Derudover drop alkohol og juice.

Nu er det desværre sådan, at tælle kalorier, er den nemmeste måde at holde styr på sit kalorieindtag. Ens kalorieindtag afhænger af køn, din alder, din vægt og aktivitetsniveau. Det er derfor smart hvis du går ind på nettet, og udregner hvor mange kalorier du må indtage. Et cirka estimat hedder at kvinder må indtage mellem 1500 – 2000 kalorier på én dag, medens mænd må indtage mellem 2500-3000 kalorier.

En af de store faldgruber er, når blodsukkeret dykker, eller når du føler dig ekstremt sulten. Nogen begynder at ryste, andre bliver svimle og trætte. De fleste mærker den pludselige trang til sukker. Det er her det bliver farligt, derfor er det vigtigt at du har snacks med, som du kan hive frem når den her trang kommer. På Muslehouse.dk kan du købe billige og mættende proteinbarer.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Kunne du lide indholdet?
Få tips, tricks og rabat: