Rejser til Vietnam skaber minder for livet – Miniguide til østens perle

Rejser til Vietnam skaber minder for livet – Miniguide til østens perle

april 18, 2017 0 Af Halfdan

Det er dejligt at rejse og at rejse er at leve som H.C. Andersen er citeret for at have sagt. Man kommer væk fra sin dagligdags trummerum og får lov til at se og opleve noget helt nyt som kan give en minder man vil tænke tilbage på med glæde resten af livet.

Har man mod på at rejse ud i verden, så er Vietnam, også kaldet østens perle, et godt bud. Vietnam har rigtigt mange ting at byde på og landet får besøg af millioner af turister hvert år. Overalt i verden er Vietnam selvfølgelig også kendt for den tragiske vietnamkrig, så har man en historisk interesse er der meget at komme efter. Man kan for eksempel besøge Hoa Lo prison, som spillede en rolle under krigen eller besøge krigsmindemuseet.

 

Hovedstaden Hanoi er et besøg værd

Man kan også besøge hovedstaden Hanoi, hvor man for eksempel kan besøge Ho chi minhs museum eller Dong Xuan Market med dets to tusind år gamle gader. Der er også Litteraturens tempel og Hanoi museum. Er man glad for markeder, så kan man også besøge Benh Thanh markedet i Ho Chi Minh, hvor der sælges tøj, slangekød og en masse andet.

Er man mere til store naturoplevelser kan prøve Hoán Kiém søen som har mulighed for backpacking, cykelture, huler og en botanisk have eller Phong Nha-Ke Bang nationalpark som har mange millioner år gamle bjerge og underjordiske floder, Man kan også tage på bjergvandring i Mai Chau. Her kan man se rismarker og bjergstammer i små landsbyer. Er vandet noget man elsker, så kunne en sejltur på Ha Long bay være et godt forslag. Kalkklipper og flot vand og mulighed for at overnatte på båden. Har man ikke fået nok af vand på det tidspunkt kan man også besøge Bam Gioc vandfaldet, som ligger i det nordlige Vietnam på grænsen til Kina. Flot og smuk natur med mulighed for at bade.

Rejser man til havnebyen Hoi An kan man opleve den japanske bro og byen har også en masse kunst og arkitektur, samt en enorm mængde flotte lanterner.

 

Lækre og anderledes madoplevelser

Rejser man til et andet land for at opleve noget nyt, er man selvfølgelig også nødt til at opleve dets madkultur og her er der rigeligt at gå i gang med på sit besøg i Vietnam. Man kan prøve Nem, svinepølser i bananblade, Banh Bao Banh Vac, rejer i risdej med krydderier, Hoanh Thanh Chien, stegt wonton som er plader af risdej og drikke noget Nuoc Mia, sukkerrørsjuice.  Alle disse ting og andre vil give en smagsoplevelse som man ikke kan opleve hjemme og det er vel også pointen med at rejse. Man skal nok bare passe på at man ikke får spist noget som er alt for stærkt krydret, hvis ikke man er vant til det.

Vietnam har i det hele taget en masse at byde på og denne artikel har kun omtalt en lille del, se mulighederne hos Vietnam-rejser.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Kunne du lide indholdet?
Få tips, tricks og rabat: