Sådan sparer du penge op til din ferie

Sådan sparer du penge op til din ferie

september 4, 2018 0 Af Halfdan

Er din pengepung ved at være tom, og har du allerede bestilt ferie ned til de varme lande eller ønsker du bestille ferie til din drømme destination? Så læs med her, da vi kommer med de bedste tips til, hvordan du sparer penge op til din ferie.

Spar på elektronikken

Elektronik er en af de poster, som hurtigt kan gå hen og blive rigtig omkostningsfuldt, hvis man køber splinternyt. Så et godt råd er at undgå at købe helt nyt elektronik op til din drømmeferie.

Hvis dit ur eksempelvis går i stykker, kan du med fordel få et batteriskift i stedet for at købe et helt nyt ur. Det samme gælder, hvis din mobiltelefon går i stykker, så kan det bedre betale sig at undersøge mulighederne for reparation, som kan gøres til en langt lavere sum.
Du vil blive overrasket over, hvor længe du kan holde liv i din elektronik, før du er nødt til at anskaffe dig noget nyt.

Læg ugentlige madplaner

Et godt tip til at spare penge op til din ferie er ved at lægge ugentlige madplaner. Sæt dig ned sammen med din familie hver søndag og beslut jer for hvad i kunne tænke jer at spise den kommende uge. Et godt råd er, at få inspiration fra tilbudsaviserne. Det er en god måde at få inspiration og spare penge på samme tid.

Desuden vil madplanerne hjælpe dig til at købe ind færre gange om ugen. Og jo færre gange du køber ind, jo mindre er chancen for, at du fylder din kurv med unødvendige impulskøb.
Det er især slik, kager og chips der koster penge i længden, da vi Danmark har en høj afgift på sukker. Så slå 2 fluer med 1 smæk ved at droppe det usunde. Det vil din krop og pung takke dig for.

Reducér dine fornøjelser

Hvis du ønsker at spare penge op til din ferie, nytter det ikke noget, hvis du er en aktiv forbruger af ugentlige fornøjelser. Du er nødt til at vælge dine fornøjelser med omhu, hvilket kan være svært, da ugentlige fornøjelserne plejer at være meget vanedannende.

Det er især weekenderne, at det kan blive et problem at holde sig indenfor et bestemt budget. Derfor er du nødt til at lave planer i weekenderne, som ikke koster penge.
Det gælder om at ændre sine vaner og lede efter nogle billigere alternativer. Man kan også godt drikke kaffe hjemme i sofaen. Cafebesøg er ikke et must hver eneste uge.

Hvis du følger disse tips, vil du med garanti have råd til den drømmeferie, du har bestilt eller ønsker at bestille. Det hele handler i bund og grund om, hvordan du prioriterer dine penge.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Kunne du lide indholdet?
Få tips, tricks og rabat: