Skihandsker

Skihandsker

februar 15, 2013 0 Af Halfdan

De rette skihandsker betyder alt – dine hænder skal holdes varme samtidigt med, at du har fuld bevægelighed i fingrene og kan styre skiene eller snowboardet sikkert ned ad pisten. Skihandsker hører til det billigere skiudstyr, og du kan finde dem til et par hundrede kroner og op.

Hvis du køber dine skihandsker på en dedikeret skiwebshops kan du næsten ikke undgå at få et par gode handsker – både hvis du betaler 200 kr. og 700 kr. Brug derfor tiden og ressourcerne på at vælge et par handsker, der passer godt sammen med resten af dit outfit.

En skihandske går langt op på armen og kommer oftest med en “snelås”, så der ikke kommer sne ind under jakken eller ind i hånden. Alle skihandsker er selvfølgeligt både vind- og vandafvisende.

Hestra skihandsker

Når du skal ud at vælge et par skibriller er der Oakley og alle de andre. Hvis vi skal lave en ækvivalent til skihandsker er der Hestra og alle de andre. Hestra har lavet handsker til udendørs aktiviteter siden 1936 og er i dag indbegrebet af kvalitet. Hvad end du skal ud at arbejde, køre på mountainbike, klatring eller ud at give den maks gas på ski eller snowboard har Hestra lavet handsker til det. Tag især og kig på læder-kollektionen, hvis du en dag skal bruge handsker, og det ikke foregår på et bjerg med sne.

I forhold til prisklasse ligger Hestra skihandsker fra 3-400 kroner og op til flere tusinde kroner for et par handsker.

Hestras skihandsker samles den dag stadigt i hånden – det gør i hvert fald de bedste modeller. Handskerne følger håndens naturlige krumning og er i det hele taget bare skridtet op kontra et par billige skihandsker købt i Bilka.

en mand i rød jakke med ski og skihandsker

Et par gode skihandsker sidder tæt på kroppen.

Skihandsker vs. snowboard hansker

Der er en smule forskel på handsker til ski og til snowboard – om end forskellen er så lille, at du som almindelig amatør-skiturist sagtens kan købe et par handsker og bruge til begge ting.

Snowboard-handsker har ekstra beskyttelse på knoerne og sidder længere oppe armen. Skihandsker er oftest lidt tykkere overall, lidt varmere, men sidder længere nede på håndleddet for at give maksimal fleksibilitet til skistavene.

Som nævnt – med mindre, du er professionel eller virkeligt går op i at have udstyret i orden, kan du med ét par dække dig ind 90 % både til ski og snowboard. Men har du et par hundrede kroner ekstra, der brænder i lommen, kan du sagtens tyre dem af på et par ekstra, kno-forstærkede snowboard-handsker.

Og så er snowboard-handsker i øvrigt også oftest mere farverige end skihandsker, om end den praktiske forskel her er meget lille. 🙂

Læs også mere om skihandsker hos Skiferietips.dk.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Skihandsker, 5.0 out of 5 based on 1 rating
Kunne du lide indholdet?
Få tips, tricks og rabat: