Skijakker

Skijakker

februar 15, 2013 0 Af Halfdan

En skijakke skal holde dig varm, når du er ude at stå på ski – og hvis den samtidigt kan få dig til at se rigtigt godt ud er der bestemt ingen skade sket. Skijakken er typisk det stykke skitøj, mange ofrer de fleste penge på – mange tusinde kroner for en jakke er ikke uset. Men så mange penge behøver du heldigvis ikke at bruge for at komme på skiferie. En billig skijakke til 500 kr. kan også sagtens klare jobbet.

Du skal kunne klikke følgende af med din skijakke:

  1. Den skal være vindafvisende
  2. Den skal være vandafvisende
  3. Den skal være åndbar – sveden skal ledes ud af jakken i stedet for at blive fanget i den
  4. Den skal være stor, komfortabel og gerne have et par lommer

en mand i rød jakke med ski og skihandsker

De dyreste skijakker har vandafvisende lynlåse, består af 2-lag, har forseglede syninger – og fancy farver. Ofte kan du fra samme producent købe skijakker og skibukser, der derved kan kobles sammen – og efterlade ingen plads til at sne kan snige sig ind til undertøjet.

Peak Performance & Salomon

Især 2 producenter står ud for flokken i forhold til skijakker: Peak Performance og Salomon.

Peak Performance laver alle mulige former for tøj. Du kan både få tøj til hverdagen, arbejdstøj og så også tøj til udenfor såsom skitøj. Peak Performance er et massivt og meget anerkendt mærke. Leder du efter skijakker på budget er Peak Performance et meget fint sted at starte – især fordi, at det sjældent er umuligt at opspore et godt tilbud fra mærket.

Salomon har specialiseret sig i skitøj. Den franske gigant producerer også nærmest alt til den habile ski-mand eller ski-kvinde; skibriller, skihjelme, skihandsker, ski, skibukser og selvfølgeligt også skijakker. Salomon er defineret ved priser i det høje lejre, men til gengæld også rigtigt lækker kvalitet. Mange erfarne ski-entusiaster er meget glade for Salomon som producent af deres gear.

Andet udstyr

Udover skijakker skal du også have fat i en del andet udstyr:

  • Skibriller
  • Skihjelm
  • Skibukser
  • Skihandsker

Og et par ski eller et snowboard er også en rigtigt god idé. 😉

Køb udenfor sæson og spar penge

Et godt tip til at spare penge er at købe skitøj uden for sæsonen. Hvis du venter til december – februar med at købe dine skijakker kan du også meget vel komme til at betale lidt ekstra – for der ved butikkerne godt, at du skal afsted her og nu, og derfor ikke kan vente på nye skijakker. Resten af året sælges der ikke nær så mange skijakker, og derfor vil butikkerne også være mere tilbøjelige til at sælge til måske lidt lavere priser.

Et andet tip kan være at købe dine skijakker i udlandet. Du kan spare mange penge på at handle ved Amazon.co.uk, hvor det tager cirka 5 dage for fragten at nå fra England til Danmark. Fordi at der er et andet prisniveau i England end i Danmark, herunder også et andet og lavere momstryk, kan du købe skijakker til meget billige penge.

et par kvinder skal til at stå på ski

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.7/5 (3 votes cast)
Skijakker, 3.7 out of 5 based on 3 ratings
Kunne du lide indholdet?
Få tips, tricks og rabat: